A kutatócsoportról

Ez az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Pszichológiai Intézete alá tartozó Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoport és Információs Központ hivatalos honlapja. Weblapunkon tájékozódhat a kutatócsoport oktatási és kutatási tevékenységeiről, rendezvényeiről.

Kérjük, látogasson el a Kutatócsoport Facebook oldalára is.

 

Az ELTE PPK Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoport 2010-ben alakult. Integráló szakmai műhelyként többirányú kutatási előzményeket visz tovább. Foglalkozik többek közt az ezredforduló óta zajló felsőoktatási kutatások, kiemelten az egyetemi rangsorok vizsgálatával, a tudomány és egyetem társadalmi pozíciójával, ezek média-megjelenésével, a hagyományos és újmédia sajátosságaival a tudás-közvetítésben és szociális reprezentációban. Ezenkívül a politikai ideológia szociálpszichológiai vizsgálatával, illetve a négy évtizeden át működött Tömegkommunikációs Kutatócsoport dokumentum-tárának gondozásával is.

A Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoport valamennyi képzési szinten zajló oktatási programok bázisa. Területei az ismeretfilozófia, társadalomfilozófia az ELTE PPK pszichológia képzésén, a tudományelmélet és tudományszervezés az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiumban, a tudománykommunikációs és kutatásmenedzsment az ELTE TTK MSc képzésének keretein belül. Ezenfelül a szociálpszichológiai PhD modullal foglalkozik az ELTE Pszichológia doktori iskolában és felsőoktatásmenedzsmenttel és tudománykommunikációval ELTE PPK szakirányú továbbképzésén.